Kauppaehdot

VAAKAEKSPERTTI.FI KAUPPAEHDOT

 

Valitse seuraavista:

Ehdot yksityishenkilöille
Ehdot yrityksille


Yksityishenkilöille§1 Käyttökohteet

 1. Seuraavat myynti- ja toimitusehdot (kutsutaan tästä eteenpäin ”ehdoiksi”) koskevat Vaakaekspertti.fi (jonka omistaa Value Group ApS, Lyreskovvej 7, Bov, 6330 Padborg, Danmark) kaikkien palveluiden/tuotteiden myyntiä ja/tai toimitusta yksityishenkilöille Suomessa (kutsutaan tästä eteenpäin ”asiakkaiksi”).
 2. Ehdot ovat voimassa, ellei toisin ole kirjallisesti sovittu asiakkaan ja Vaakaekspertti.fi välillä riippumatta siitä, onko sopimus sovittu internetin, verkkokaupan, sähköpostit, faxin, puhelimen tai muun tavan välityksellä.
 3. Se, että asiakas hyväksyy nämä ehdot, on ostamisen edellytys. Siksi asiakasta kehotetaan tutustumaan ehtoihin huolellisesti.

§2 Tilausprosessi

 1. Sopimus syntyy pääasiassa Asiakkaan sähköisestä tilauksesta osoitteessa www.vaakaekspertti.fi.
 2. Lisäksi myyntisopimus toimitetaan joko kirjallisesti (sähköpostilla) tai suullisesti (puhelimitse). Sopimus katsotaan syntyneeksi, kun Asiakas painaa ostopainiketta. Tilausvahvistus lähetetään Asiakkaalle aina, ja jos Asiakas ei ole saanut tilausvahvistusta, tulee hänen ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.
 3. Kun olet tehnyt tilauksen kotisivuillamme, lähettää järjestelmämme sinulle automaattisesti tilausvahvistuksen sähköpostiin.
  Jos olet tehnyt tilauksen puhelimitse, postitse tai muulla tavoin, saat tilausvahvistuksen sähköpostitse heti, kun henkilökuntamme on käsitellyt tilauksesi.
 4. Kehotamme sinua tulostamaan tilausvahvistuksen sen vastaanottamisen jälkeen, sillä sitä saatetaan tarvita mahdollisissa vaihdoissa, peruutuksissa tai reklamaatioissa.
 5. Kun tilaus lähetetään varastoltamme, lähetetään lasku asiakkaan sähköpostiin.
  Vaakaekspertti.fi pidättää itsellään oikeuden muuttaa voimassa olevia ehtoja. Asiakas on sitoutunut sääntöihin ja ehtoihin, jotka ovat voimassa tilauspäivällä. Ehdot koskevat kaikkea Vaakaekspertti.fi ja Asiakkaan välisiä toimia ainoina ehtoina ja korvaavat kaikki muut ehdot.

§3 Hinnat ja maksaminen

 1. Kaikki hinnat esitetään ilman ALV:tä ja näytetään EUROISSA, ellei toisin selkeästi ilmoiteta.
  Vaakaekspertti.fi pyrkii kuitenkin esittämään kaikki hinnat myös arvonlisäverollisina verottoman hinnan lisäksi.
 2. Vaakaekspertillä voit maksaa seuraavilla maksutavoilla:
  1. KLARNA Lasku
  2. Yhdessä Klarna Bank AB:n (julk.) kanssa (päätoimipaikan osoite Sveavägen 46, 111 34 Tukholma, Ruotsi) tarjoamme seuraavia maksutapoja, joissa maksu tehdään suoraan Klarnalle:
   Lasku: maksuaika on 14 vuorokautta tuotteiden toimituksesta. Klarna-laskun ehdot ovat saatavilla 
   täällä.
   Löydät lisätietoa Klarnasta täältä  ja Klarnan käyttöehdot täältä . Klarna käsittelee henkilötietojasi soveltuvan lainsäädännön ja Klarnan  tietosuojaselosteen mukaisesti.
   Jos haluat maksaa KLARNAn avulla, sinun pitää syöttää henkilötunnuksesi, jonka avulla KLARNA tekee luottotarkistuksen. Me lähetämme sinulle laskun, kun tilaus on lähetetty. Löydät maksuohjeet sähköpostista ja laskusta.
  3. Luottokorttimaksu.
   • VISA, MasterCard, VISA Electron ja Maestro.
   Maksu tapahtuu välittömästi ostohetkellä.
  4. PayTrail
   • Suoramaksu / pankkisiirto
   Maksu tapahtuu välittömästi ostohetkellä.
 3. Vaakaekspertti käyttää maksujen turvaajana QuickPaytä. Kaikki korttitiedot salataan, joten tietosi ovat turvassa. Jos emme voi toimittaa koko tilausta, veloitetaan maksusi uudella summalla. Emme voi kuitenkaan lisätä summaan lisää, jos haluat tilata enemmän tuotteita. Kun maksat kortilla, summa veloitetaan vasta kun tuotteet on lähetetty.
 4. Viivästysmaksut
 5. Myöhästyneeseen maksuun lisätään viivästyskorkoa voimassaolevan lainsäädännön mukaan.

§4 Toimitus

 1. Toimitusaika
 2. Voit katsoa jokaisen tuotteen tarkat toimitusajat ”Toimitustiedot”.
  Toimitusaika useimmille tuotteille on 2-6 päivää.
 3. Vaakaekspertti tarjoaa
 4. ilmaisen kuljetuksen kaikille yli 250 € tilauksille (ilman ALV:tä). Alle 250 € tilauksille toimituskulut ovat 10 €. Toimituksemme lähetetään aina vakuutettuna pakettina.
 5. Tuotteet toimitetaan vain Suomessa oleviin osoitteisiin. Lähetykset muihin maihin vaativat erillistä sopimusta ja asiakkaan tulee olla yhteydessä Vaakaeksperttiin rahtihintojen ja arvioidun toimitusajan saamiseksi. Vaakaekspertti.fi ei toimita tuotteita ulkomaille tai ulkomaisiin osoitteisiin.
 6. Jos yritys ei voi toimittaa tuotteita sovitussa ajassa, on kuluttajalle ilmoitettava viipymättä viivästyksestä sekä tieto uudesta toimitusajasta. Kuluttajalla on silloin oikeus perua ostos ilman kustannuksia

§5 Omistuksenpidätysehto ja riskit

 1. Kaikki tuotteet ja tavarat, jotka on ostettu Vaakaekspertiltä, ovat Vaakaekspertin omaisuutta toimitukseen asti. Tämä tarkoittaa sitä, että katoamisen ja/tai vahingoittumisen riski kuuluu Vaakaekspertille toimitusajankohtaan asti. Toimitusajankohdalla tarkoitetaan sitä, kun tavara lähetetään sinulle.
 2. Palautuksen yhteydessä riski on kuitenkin kuluttajalla kunnes tavarat on lähetetty Vaakaekspertille.

§6 Peruutusoikeus ja palautus

 1. Sinulla on 14 päivän palautusoikeus alkaen siitä päivästä, jolloin sinä tai määrittelemäsi kolmas osapuoli (mutta ei lähettipalvelu) vastaanottaa tuotteet haltuunsa. Käyttääksesi palautusoikeuttasi sinun on otettava yhteyttä asiakastukeemme viimeistään 14. päivänä tilauksen vastaanottamisesta. Tämän jälkeen sinulla on 14 päivää aikaa palauttaa tuotteet.
 2. HUOM: Kalibrointisertifikaattien ja validointien kustannuksia EI korvata, sillä ne ovat manuaalisen työn tuloksia.
 3. Palautuskustannukset
  Ostaja vastaa palautukseen liittyvistä rahtikustannuksista. Jos asiakas hylkää vastaanottamisen tai ei poimi pakettiaan toimituspisteessä tai on ilmoittanut väärän toimitusosoitteen sitten asiakkaan on maksettava palautuskustannukset plus 10 euron hallinnointipalkkio.
  Tuotteiden kunto ja paketointi tuotteita palautettaessa
  • Tuotteen kunto: Tuotetta saa testata, mutta ei ottaa käyttöön siinä määrin, ettei sitä voi enää myydä uudelleen. Mikäli tuotetta ei voida myydä samaan hintaan, on ostajan maksettava arvonalenema vähennetyn palautushyvityksen muodossa. Katso kohta Arvonalennus.
  • Alkuperäispakkaus ja varusteet: Tuote on pakattava tiiviisti kokonaisuudessaan alkuperäiseen, vahingoittumattomaan pakkaukseensa yhdessä mukana tulleiden lisävarusteiden ja papereiden kanssa – mukaan lukien käyttöohjeet, paristot ja laturit. Mikäli pakkausmateriaaleja, varusteita tai papereita puuttuu tai ne ovat vahingoittuneet, on ostajan maksettava arvonalenema vähennetyn palautushyvityksen muodossa. Katso kohta Arvonalennus.
  • Paketointi: Kun tuote on pakattu alkuperäiseen pakkaukseensa, on se vielä paketoitava tiiviisti niin, että paketti tai tuote ei vahingoitu toimituksen aikana. Suosittelemme pakkaamaan tuotteen tuotteen kokoa vastaavaan pahvilaatikkoon. Mikäli tuotetta ei ole paketoitu huolellisesti niin, että tuote tai sen pakkaus on vahingoittunut, on ostajan maksettava arvonalenema vähennetyn palautushyvityksen muodossa. Katso kohta Arvonalenema.
 4. Arvonalenema
  Arvonaleneman suuruus määritellään tuoteasiantuntijoidemme suorittaman yleisen arvioinnin perusteella. Asiantuntijoillamme on paras tieto tuotteiden arvosta ja myyntipotentiaalista. Jokaisen palautuksen arvonalenama arvioidaan erikseen tuotteen kunnon ja mahdollisten puutteiden perusteella.
 5. Seuraavat esimerkit ovat suuntaa-antavia vähennyksiä ja riippuvat yleisestä arvioinnista ja arvonalenemasta:

  • Puuttuva tuotteen käyttöohje: palautettavasta summasta vähennetään 25 % tilauksen arvosta 

  • Puuttuvat lisävarusteet: palautettavasta summasta vähennetään 25 % tilauksen arvosta

  • Vaurioitunut pakkaus: palautettavasta summasta vähennetään 25 % tilauksen arvosta

  • Puuttuva pakkaus: palautettavasta summasta vähennetään 25 % tilauksen arvosta

 6. Tilauksen osittainen palautus 
 7. Voit palauttaa osan ostoksistasi. Tämä tarkoittaa, että jos olet ostanut yhdellä tilauksella esimerkiksi kaksi vaakaa, voit palauttaa toisen. Emme kuitenkaan tässä tapauksessa palauta toimituskustannuksia.
 8. Palautusprosessi
 9. Palautuskäsittely

  Haluatko palauttaa tilauksesi? Seuraa alla olevia ohjeita.
  Olemme luoneet palautusjärjestelmän, jossa voit palauttaa tilauksesi – nopeasti ja helposti. Täyttä kentät, jotta pystymme käsittelemään palautuksesi mahdollisemman nopeasti.
  Siirry palautusjärjestelmään
 10. Ohjelmistot
 11. Kun ostat ohjelmiston, joka toimitetaan joko sähköisesti tai fyysisessä muodossa kuten CD/DVD/USB:nä, palautusoikeus raukeaa heti, kun lisenssi otetaan käyttöön ja/tai sinetti rikotaan.

§7 Reklamaatio-oikeus

 1. Kaikilla tuotteilla on 2 vuoden reklamaatio-oikeus. Koska akut ja patterit ovat kestävyydeltään rajoitettuja, on näiden tuotteiden reklamaatioaika rajattu 6 kuukauteen ostopäivästä.
 2. Reklamaation tekeminen
  1. Ota yhteyttä asiakaspalveluun ja ilmoita reklamaatiosta - ilmoita tilausnumero, tuotteet ja viat.

  2. Jos tuotteessa on vikaa tai virhe, ja olet ilmoittanut reklamaatiosta ajoissa, korjaamme viat tai virheet kohtuullisessa ajassa. Jos se ei ole mahdollista, tai emme katso aiheelliseksi korjata tuotetta, on velvollisuutemme toimittaa uusi, virheetön tuote, kun olemme vastaanottaneet viallisen tavaran takaisin. Korvaamme myös palauttamisesta aiheutuneet kulut, joista on esittää tositteet. Jos tuotteen korjaaminen tai korjaaminen ei ole mahdollista, maksamme sinulle ostohinnan sekä palautuksesta aiheutuneet kustannukset.
  3. Vaihto tai palautus: Asiakaspalvelu lähettää sinulle maksetun tarran, johon on merkitty palautusosoite, joka asetetaan viallisen tuotteen pakettiin ja lähetetään takaisin.
  4. Kun olemme vastaanottaneet ja tarkastaneet palautuksen, lähetämme uuden tuotteen. Jos kyseessä on hyvitys, maksamme hyvityksen 7 päivän kuluessa.
 3. Ilmoitus virheellisestä tuotteesta kohtuullisessa ajassa
 4. Jos haluat valittaa virheestä, tulee sinun ilmoittaa siitä meille kohtuullisessa ajassa siitä, kun olet huomannut virheen. Muuten menetät oikeutesi valittaa virheestä. Ilmoitus virheestä kahden kuukauden kuluessa siitä kun se on huomattu, katsotaan kohtuulliseksi. Jos et ole ilmoittanut meille reklamaatiosta viimeistään 3 vuoden kuluessa tuotteen vastaanottamisesta, me emme tarjoa tuotteelle enää takuuta, eikä reklamaatio ole käypä.

§8 Luottamuksellisuus ja henkilötiedot

 1. Henkilötiedot tallennetaan salattuina ja ne lähetetään yritykselle ja yrityksestä salattuina.
 2. Lokitilastot
 3. Vaakaekspertti.fi käyttää lokitilastoja ja se tarkoittaa, että järjestelmä kerää tietoa, joka antaa tilastollista tietoa sivulla esimerkiksi kävijöiden määrästä, siitä mistä he tulevat, mitä nettisivun osiota he katsovat ym. Vaakaekspertillä tätä tietoa käytetään nettisivun ja sen toimintojen optimoimiseen. Lokitilastojen avulla tarkkaillaan asiakkaita ja käyttäjiä, jotka käyvät sivustolla rekisteröidyllä nimellä, osoitteella ja muilla tiedoilla sekä verkkosivulta tehtäviä ostoksia että käyttäjäprofiileita.
 4. Lokitilastoja käytetään lisäksi mainonnan kohdistamiseen, minkä tarkoituksena on lisätä käyttäjäystävällisyyttä.
 5. Jotta voit tehdä tilauksen nettisivun kautta, sinun pitää rekisteröityä seuraavilla henkilökohtaisilla tiedoilla: Nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
  Henkilötiedot on suojattu ulkoisilta hyökkäyksiltä, ja niitä käsitellään henkilötietolain mukaisesti. Vaakaekspertti täyttää PCI DDS -vaatimukset.
 6. Me rekisteröimme henkilötietosi voidaksemme toimittaa tuotteet sinulle. Kun keräämme henkilötietoja kotisivullamme, varmistamme, että se tapahtuu aina suostumuksellasi ja tiedät tarkkaan, mitä tietoja kerätään ja miksi.
  Henkilökunnasta seuraavilla ryhmillä on oikeus rekisteröityihin tietoihin: Ylläpito, myynti ja markkinointi sekä hallinto ja kirjanpito. 
  Rekisteröidyt henkilötiedot lähetetään suojattuina. Jos haluat lisää tietoa tästä, ota yhteyttä QuickPayhin. www.quickpay.dk. Tietoja ei välitetä kolmansille osapuolille.
 7. PCI-sertifiointi
 8. Maksujenvälitysjärjestelmämme, QuickPay, on yksi niistä harvoista maksujenvälitysjärjestelmistä, jotka ovat täysin PCI-sertifioituja. PCI-standardin tavoitteena on taata kansainvälinen standardi sille, kuinka luotto- ja pankkikorttimaksuja käsitellään. Standardi määrittelee vaatimukset korttitietojen varastointiin, siirtoon ja käsittelyyn sekä sitä, miten vaatimuksien täyttämistä kontrolloidaan. PCI-sertifointi tarjoaa sekä kuluttajille että verkkokaupoille mahdollisuuden hyödyntää parempaa turvallisuutta. Ostamalla verkkokaupoista, jotka ovat saaneet PCI-sertifioinnin, vähenevät verkko-ostoksissa petoksen riskit ja käyttäjät saavat suuremman turvallisuuden tunteen.
 9. Kaiken viestinnän SSL-salaus
 10. SSL tulee sanoista Secure Socket Layer ja se on turvallisuusprotokolla. SSL varmistaa, että kommunikaatio asiakkaan, yrityksen ja muiden kaupan osapuolten välillä on salattu. Se tarkoittaa sitä, että ulkopuoliset eivät pääset käsiksi asiakkaan korttinumeroon tapahtuman aikana. SSL-toiminto löytyy asiakkaan nettiselaimelta. Toiminto aktivoituu automaattisesti, kun asiakas asioi SSL-suojatussa kaupassa. Asiakkaan ei pidä asentaa lisäohjelmia SSL:n käsittelyyn.
  Kun olet rekisteröitynyt Vaakaekspertille, sinulla on aina oikeus kiistää rekisteröinti, ja sinulla on lisäksi oikeus tarkistaa omat tietosi. Nämä ovat henkilötietolain mukaisia oikeuksia ja kyseiset pyynnöt lähetetään Vaakaekspertti.fille sähköpostitse: support@vaakaekspertti.fi (English support).
  Tämä sähköposti on suojattu roskapostirobotteja vastaan. Sinulla pitää olla Javascript aktivoituna käyttääksesi sitä.

§9 Vastuu ja vastuurajoitus

 1. Vastuurajoitus
 2. Vaakaekspertti ei missään olosuhteissa ole vastuussa millekään osapuolelle välillisistä tai satunnaisista, suorista tai epäsuorista vahingoista.
 3. Tuotevastuu
 4. Vaakaekspertti on tuotevastuulain mukaisesti tuotteista. Sinun on tulee viipymättä kirjallisesti ilmoittaa Vaakaekspertille, jos tuotesuojavahinko on tapahtunut, tai on olemassa riski, että sellainen saattaa tapahtua.
 5. Force Majeure
 6. Jos syntyy sellainen poikkeuksellinen tilanne, joka ei ole Vaakaekspertin kontrolloitavissa ja joka luokitellaan kauppalain mukaan force majeureksi, keskeytyvät Vaakaekspertin velvoitteet siksi aikaa kun tämä poikkeuksellinen tilanne jatkuu. Tällaisessa poikkeuksellisessa tilanteessa voit tilanteen jatkuessa tai jos se todennäköisesti jatkuu yli 60 päivän ajan, perua tilauksesi. Näin ollen sinun tulee tehdä ilmoitus 14 päivän kuluessa.
  Vaakaekspertti ei ole vastuussa esteistä, jotka ovat hallitsemattomia kuten esimerkiksi tuotannon häiriöistä, ukkosmyrskyistä, pitkäkestoisista sähkökatkoksista, lakosta tai muista odottamattomista tapahtumista.

§10 Tuotetiedot

 1. Vaakaekspertti.fi pyrkii aina kuvailemaan tuotteita niin tarkasti ja täsmällisesti kuin mahdollista, mutta varaa oikeuden painovirheisiin.
 2. Vaakaekspertti.fissä olevat kuvat ovat esimerkkejä, eivätkä ole osa sopimusperustaa.

§11 Valitukset

Valitus tuotteesta tai palvelusta, jonka voi ostaa meiltä, voidaan jättää Euroopan komission online-valitusportaaliin. Valituksen voi jättää osoitteessa: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Valitukseen tulee liittää sähköpostiosoitteemme: support@vaakaekspertti.fi (English support).


§12 Voimassaolo

Nämä ehdot tulevat voimaan 22.10.2015.
Yrityksille§1 Käyttökohteet

 1. Seuraavat myynti- ja toimitusehdot (kutsutaan tästä eteenpäin ”ehdoiksi”) koskevat Vaakaekspertti.fi (jonka omistaa Value Group ApS, Lyreskovvej 7, Bov, 6330 Padborg, Danmark) kaikkien palveluiden/tuotteiden myyntiä ja/tai toimitusta kauppiaille, organisaatioille ja viranomaisille Suomessa (kutsutaan tästä eteenpäin ”asiakkaiksi”).
 2. Ehdot ovat voimassa, ellei toisin ole kirjallisesti sovittu asiakkaan ja Vaakaekspertti.fi välillä riippumatta siitä, onko sopimus sovittu internetin, verkkokaupan, sähköpostit, faxin, puhelimen tai muun tavan välityksellä.
 3. Se, että asiakas hyväksyy nämä ehdot, on ostamisen edellytys. Siksi asiakasta kehotetaan tutustumaan ehtoihin huolellisesti.

§2 Tiedot, sopimukset jne.

 1. Sopimus syntyy pääasiassa Asiakkaan sähköisestä tilauksesta osoitteessa www.vaakaekspertti.fi. Lisäksi myyntisopimus toimitetaan joko kirjallisesti (sähköpostilla) tai suullisesti (puhelimitse).
 2. Sopimuksen asiakkaan ja Vaakaekspertin välillä katsotaan syntyneeksi, kun Vaakaekspertti.fi on vastaanottanut asiakkaan tilauksen ja lähettänyt sähköpostitse kirjallisen tilausvahvistuksen, josta löytyvät tilausnumero, nimi ja osoite, maksutapa, toimitusosoite sekä kopio tilatuista tuotteista/palveluista.
 3. Tarjoukset tuotteista/palveluista, hintatiedot ym. Vaakaekspertin sivuilla sekä mainokset, kuvastot ym. ovat vain oston ja tarjonnan käyttöön, eivätkä ne ole sido Vaakaeksperttiä.
 4. Asiakkaan tulee tulostaa tilausvahvistus sen vastaanottamisen jälkeen, sillä sitä saatetaan tarvita mahdollisissa vaihdoissa, peruutuksissa tai reklamaatioissa.

§3 Sopimuksen sisältö

Vaakaekspertti.fi pidättää itsellään oikeuden muuttaa voimassa olevia toimitusehtoja. Asiakas on sitoutunut sääntöihin ja ehtoihin, jotka ovat voimassa tilauspäivällä. Ehdot koskevat kaikkea Vaakaekspertti.fi ja asiakkaan välisiä toimia ainoina ehtoina ja korvaavat kaikki muut ehdot.


§4 Reklamaatio-oikeus

 1. Asiakas on velvollinen välittömästi ja viimeistään yhden päivän kuluttua toimituksen vastaanottamisesta tarkistamaan tuote/palvelu sekä tutkia mahdolliset puutteet. Kuljetuksessa vaurioitunut toimitus joko hylätään tai hyväksytään merkitsemällä se rahtikirjaan. Kuljetuksessa tulleet vauriot ovat näkyviä vahinkoja pakkauksessa.
 2. Vaakaekspertti.fi voi olla vastuussa ainoastaan alkuperäisestä virheestä tai puutteesta tämän alan kauppalain säädöksien mukaisesti. Jos asiakas havaitsee vikoja tai virheitä, tulee hänen välittömästi ilmoittaa Vaakaekspertille kirjallisesti kyseisistä puutteista. Jos asiakas ei valita kohtuullisessa ajassa, menettää hän reklamaatio-oikeuden.
 3. Reklamaatioaika on rajattu 12 kuukauteen toimituksesta. Ajan päätyttyä asiakkaalla ei ole oikeutta tehdä reklamaatiota. Kolmansien osapuolten tuotteita koskee reklamaatiolykkäys, jossa otetaan huomioon aliurakoitsijan voimassa olevat takuumääräykset. Vaihto tai korjaaminen ei pidennä alkuperäistä 12 kuukauden takuuaikaa.
 4. Vaakaekspertti vastuu virheistä ja puutteista on aina rajattu niin, että Vaakaekspertti pyrkii aina korjaamaan virheen tai vaihtamaan tuotteen kohtuullisessa ajassa.
 5. Vaakaekspertti.fi ei vastaa virheistä tai puutteista jotka johtuvat esim. asiakkaan tekemistä muutoksista tai korjauksista, joita ei ole tehnyt Vaakaekspertti.fi tai joku sen yhteistyökumppaneista.
 6. Vaakaekspertti.fi ei tarjoa lisätakuuta ellei tästä ole sovittu nimenomaisesti ja kirjallisesti. Takuu ja palvelusitoumus eivät koske Vaakaeksperttiä, vaan varsinaisia valmistajia ja palveluntarjoajia ellei niistä ole sovittu erikseen ja kirjallisesti Vaakaekspertti.fi kanssa.
 7. Reklamaation tekeminen
  1. Ota yhteyttä asiakaspalveluun ja ilmoita reklamaatiosta - ilmoita tilausnumero, tuotteet ja viat.
  2. Jos tuotteessa on vikaa tai virhe, ja olet ilmoittanut reklamaatiosta ajoissa, korjaamme viat tai virheet kohtuullisessa ajassa. Jos se ei ole mahdollista, tai emme katso aiheelliseksi korjata tuotetta, on velvollisuutemme toimittaa uusi, virheetön tuote, kun olemme vastaanottaneet viallisen tavaran takaisin. Korvaamme myös palauttamisesta aiheutuneet kulut, joista on esittää tositteet. Jos tuotteen korjaaminen tai korjaaminen ei ole mahdollista, maksamme sinulle ostohinnan sekä palautuksesta aiheutuneet kustannukset.
  3. Vaihto tai palautus: Asiakaspalvelu lähettää sinulle maksetun tarran, johon on merkitty palautusosoite, joka asetetaan viallisen tuotteen pakettiin ja lähetetään takaisin.
  4. Kun olemme vastaanottaneet ja tarkastaneet palautuksen, lähetämme uuden tuotteen. Jos kyseessä on hyvitys, maksamme hyvityksen 7 päivän kuluessa.

§5 Palautus

 1. Yrityksellä on 7 päivän peruutusoikeus siitä päivästä, kun yritys tai yrityksen osoittama kolmas osapuoli (ei kuitenkaan kuljetusyritys) vastaanottaa tavarat fyysisesti. Ostaja vastaa palautuksen kuljetuskustannuksista peruutuksissa.
  Huom: Kuluja kalibrointisertifikaateista tai -vahvistuksista ei hyvitetä, sillä ne on tehty manuaalisesti  
 2. Palautuskustannukset
  Ostaja vastaa palautukseen liittyvistä rahtikustannuksista. Jos asiakas hylkää vastaanottamisen tai ei poimi pakettiaan toimituspisteessä tai on ilmoittanut väärän toimitusosoitteen sitten asiakkaan on maksettava palautuskustannukset plus 10 euron hallinnointipalkkio.
  Tuotteiden kunto ja paketointi tuotteita palautettaessa
  • Tuotteen kunto: Tuotetta saa testata, mutta ei ottaa käyttöön siinä määrin, ettei sitä voi enää myydä uudelleen. Mikäli tuotetta ei voida myydä samaan hintaan, on ostajan maksettava arvonalenema vähennetyn palautushyvityksen muodossa. Katso kohta Arvonalennus.
  • Alkuperäispakkaus ja varusteet: Tuote on pakattava tiiviisti kokonaisuudessaan alkuperäiseen, vahingoittumattomaan pakkaukseensa yhdessä mukana tulleiden lisävarusteiden ja papereiden kanssa – mukaan lukien käyttöohjeet, paristot ja laturit. Mikäli pakkausmateriaaleja, varusteita tai papereita puuttuu tai ne ovat vahingoittuneet, on ostajan maksettava arvonalenema vähennetyn palautushyvityksen muodossa. Katso kohta Arvonalennus.
  • Paketointi: Kun tuote on pakattu alkuperäiseen pakkaukseensa, on se vielä paketoitava tiiviisti niin, että paketti tai tuote ei vahingoitu toimituksen aikana. Suosittelemme pakkaamaan tuotteen tuotteen kokoa vastaavaan pahvilaatikkoon. Mikäli tuotetta ei ole paketoitu huolellisesti niin, että tuote tai sen pakkaus on vahingoittunut, on ostajan maksettava arvonalenema vähennetyn palautushyvityksen muodossa. Katso kohta Arvonalenema.
 3. Arvonalenema
  Arvonaleneman suuruus määritellään tuoteasiantuntijoidemme suorittaman yleisen arvioinnin perusteella. Asiantuntijoillamme on paras tieto tuotteiden arvosta ja myyntipotentiaalista. Jokaisen palautuksen arvonalenama arvioidaan erikseen tuotteen kunnon ja mahdollisten puutteiden perusteella.

 4. Seuraavat esimerkit ovat suuntaa-antavia vähennyksiä ja riippuvat yleisestä arvioinnista ja arvonalenemasta:


  • Puuttuva tuotteen käyttöohje: palautettavasta summasta vähennetään 25 % tilauksen arvosta 
  • Puuttuvat lisävarusteet: palautettavasta summasta vähennetään 25 % tilauksen arvosta
  • Vaurioitunut pakkaus: palautettavasta summasta vähennetään 25 % tilauksen arvosta
  • Puuttuva pakkaus: palautettavasta summasta vähennetään 25 % tilauksen arvosta
 5. Tilauksen osittainen palautus
  Voit palauttaa osan ostoksistasi. Tämä tarkoittaa, että jos olet ostanut yhdellä tilauksella esimerkiksi kaksi vaakaa, voit palauttaa toisen. Emme kuitenkaan tässä tapauksessa palauta toimituskustannuksia.
 6. Palautusprosessi
 7. Palautuskäsittely

  Haluatko palauttaa tilauksesi? Seuraa alla olevia ohjeita.
  Olemme luoneet palautusjärjestelmän, jossa voit palauttaa tilauksesi – nopeasti ja helposti. Täyttä kentät, jotta pystymme käsittelemään palautuksesi mahdollisemman nopeasti.
  Siirry palautusjärjestelmään
 8. Ohjelmistot
  Kun ostat ohjelmiston, joka toimitetaan joko sähköisesti tai fyysisessä muodossa kuten CD/DVD/USB:nä, palautusoikeus raukeaa heti, kun lisenssi otetaan käyttöön ja/tai sinetti rikotaan.

§6 Korvausvastuu

 1. Vaakaekspertti.fi ei ole vastuussa mahdollisista viivästyksistä tai tuotteen/palvelun virheistä. Vaakaekspertti.fi kieltäytyy ottamasta vastuuta mahdollisista menetyksistä ja/tai epäsuorista tappioista, liiketappioista, menetetyistä voitoista, tietojen katoamisesta ja/tai muista epäsuorista tappioista ja kuluista, jotka johtuvat viallisista tuotteista.
 2. Vaakaekspertin tuotevastuu on rajattu tuotevastuulain mukaisesti ja Vaakaekspertti.fi ei ota vastuuta tuotteen vahingoista muilla perusteilla. Asiakas on velvollinen viipymättä ilmoittamaan kirjallisesti Vaakaekspertille, jos tuotevahinko on ilmennyt tai riski sellaiseen on kasvanut.

§7 Tuotetiedot

 1. Vaakaekspertti.fi pyrkii aina kuvailemaan tuotteita niin tarkasti ja täsmällisesti kuin mahdollista, mutta varaa oikeuden painovirheisiin.
 2. Vaakaekspertti.fissä olevat kuvat ovat esimerkkejä, eivätkä ole osa sopimusperustaa.

§8 Hinnat

Kaikki hinnat ilmoitetaan ilman ALV:tä, ellei muuten selkeästi toisin ilmoiteta.


§9 Maksu

 1. Maksutavat
  1. Luottokorttimaksu
   Vaakaekspertti.fissä on mahdollista maksaa luottokortilla.
   Hyväksymme kortit VISA, MasterCard, VISA Electron ja Maestro.

  2. Laskutus (yrityksille)
   Mikäli olet valinnut maksutavaksi laskun, lähetetään se sähköpostiisi, kun tilauksesi on lähetetty. Lasku tulee joko meiltä, tai yhteistyökumppaniltamme Midt Factoring, joka osallistuu myös maksujen keräämiseen.
   Mikäli laskusi on lähetetty Midt Factoring, kaikki maksua koskevat kysymykset tulee osoittaa suoraan Midt Factoring.
   Löydät maksuohjeet saamastasi sähköpostista. Maksuaikaa on 14 vuorokautta. Tämä maksutapa maksaa 2,75 €.
  3. KLARNA
   Yhdessä Klarna Bank AB:n (julk.) kanssa (päätoimipaikan osoite Sveavägen 46, 111 34 Tukholma, Ruotsi) tarjoamme seuraavia maksutapoja, joissa maksu tehdään suoraan Klarnalle:
   Lasku: maksuaika on 14 vuorokautta tuotteiden toimituksesta. Klarna-laskun ehdot ovat saatavilla  täällä.
   Löydät lisätietoa Klarnasta täältä ja Klarnan käyttöehdot  täältä. Klarna käsittelee henkilötietojasi soveltuvan lainsäädännön ja Klarnan  tietosuojaselosteen mukaisesti.
   Jos haluat maksaa KLARNAn avulla, sinun pitää syöttää henkilötunnuksesi, jonka avulla KLARNA tekee luottotarkistuksen. Me lähetämme sinulle laskun, kun tilaus on lähetetty. Löydät maksuohjeet sähköpostista ja laskusta.
  4. PayTrail
   Suoramaksu / pankkisiirto
   Maksu tapahtuu suoraan ostoksen yhteydessä.
 2. Yli 75 € (ilman ALV:tä) tilauksissa pidättää Vaakaekspertti.fi oikeuden tarkistaa asiakkaan luottokelpoisuus ja tähän arviointiin perustuen vaatia etumaksua koko summasta tai osittain ennen kuin tilaus lähetetään. Jos asiakas haluaa tehdä tilauksen luotolla, ottaa Vaakaekspertti.fi yhteyttä asiakkaaseen ennakkomaksun lisätietoja koskien.
 3. Asiakas ei voi tehdä ratkaisuja ostosumman suhteen juridisten seikkojen perusteella, eikä asiakas voi myöskään käyttää peruutusoikeutta tai olla maksamatta myöhästymisen, reklamaation tai toimitusta koskevien väitteiden perusteella.
 4. Myöhästyneeseen maksuun sovelletaan viivästyskorkoa nykyisen lainsäädännön mukaisesti.

§10 Toimitus

 1. Toimitusaika
  Voit katsoa jokaisen tuotteen tarkat toimitusajat ”Toimitustiedoista”.
  Toimitusaika useimmille tuotteille on 2-6 päivää.
 2. Vaakaekspertti.fi määrittämät toimitusajat ovat suuntaa antavia ja siksi ne eivät sido Vaakaekspertti.fitä, ellei nimenomaan ole toisin sovittu koskien koko tilausta tai sen osia.
 3. Toimituskulut ja riskit
  Vaakaekspertti tarjoaa ilmaisen kuljetuksen kaikille yli 250 € tilauksille (ilman ALV:tä). Alle 250 € tilauksille toimituskulut ovat 10 €. Toimituksemme lähetetään aina vakuutettuna pakettina.
 4. Tuotteet toimitetaan vain Suomessa oleviin osoitteisiin. Lähetykset muihin maihin vaativat erillistä sopimusta ja asiakkaan tulee olla yhteydessä Vaakaeksperttiin rahtihintojen ja arvioidun toimitusajan saamiseksi. Vaakaekspertti.fi ei toimita tuotteita ulkomaille tai ulkomaisiin osoitteisiin.
 5. Jos tuotteita ei voida toimittaa asianmukaisesti asiakkaasta johtuen, säilytetään tuotteet myyjän varastossa asiakkaan riskillä ja kustannuksella. Vaakaekspertillä on tässä tapauksessa oikeus vaatia korvausta varastointikustannuksista ym.
 6. Myöhästymistapauksissa asiakas voi perua tilauksen vain siinä tapauksessa, jos se on myöhästynyt yli kolme viikkoa. Asiakkaalla on silloin oikeus saada jo maksamansa summa takaisin, ja asiakas ei voi siksi ryhtyä muihin toimiin myöhästyneen toimituksen osalta.
 7. Jos yritys ei voi toimittaa tuotteita sovitussa ajassa, on kuluttajalle ilmoitettava viipymättä viivästyksestä sekä tieto uudesta toimitusajasta. Kuluttajalla on silloin oikeus perua ostos ilman kustannuksia

§11 Luottamuksellisuus

 1. Henkilötiedot tallennetaan salattuina ja ne lähetetään yritykselle ja yrityksestä salattuina.
 2. Lokitilastot
  Vaakaekspertti.fi käyttää lokitilastoja ja se tarkoittaa, että järjestelmä kerää tietoa, joka antaa tilastollista tietoa sivulla esimerkiksi kävijöiden määrästä, siitä mistä he tulevat, mitä nettisivun osiota he katsovat ym. Vaakaekspertillä tätä tietoa käytetään nettisivun ja sen toimintojen optimoimiseen. Lokitilastojen avulla tarkkaillaan asiakkaita ja käyttäjiä, jotka käyvät sivustolla rekisteröidyllä nimellä, osoitteella ja muilla tiedoilla sekä verkkosivulta tehtäviä ostoksia että käyttäjäprofiileita.
 3. Lokitilastoja käytetään lisäksi mainonnan kohdistamiseen, minkä tarkoituksena on lisätä käyttäjäystävällisyyttä.
 4. Jotta voit tehdä tilauksen nettisivun kautta, sinun pitää rekisteröityä seuraavilla henkilökohtaisilla tiedoilla: Nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
  Henkilötiedot on suojattu ulkoisilta hyökkäyksiltä, ja niitä käsitellään henkilötietolain mukaisesti. Vaakaekspertti täyttää PCI DDS -vaatimukset.

 Me rekisteröimme henkilötietosi voidaksemme toimittaa tuotteet sinulle. Kun keräämme henkilötietoja kotisivullamme, varmistamme, että se tapahtuu aina suostumuksellasi ja tiedät tarkkaan, mitä tietoja kerätään ja miksi.

Henkilökunnasta seuraavilla ryhmillä on oikeus rekisteröityihin tietoihin: Ylläpito, myynti ja markkinointi sekä hallinto ja kirjanpito.
Rekisteröidyt henkilötiedot lähetetään suojattuina. Jos haluat lisää tietoa tästä, ota yhteyttä QuickPayhin. www.quickpay.dk.

Tietoja ei välitetä kolmansille osapuolille.

 

Tietoja ei välitetä kolmansille osapuolille.

Arkaluontoisia tietoja ei tallenneta.

PCI-sertifiointi

Maksujenvälitysjärjestelmämme, QuickPay, on yksi niistä harvoista maksujenvälitysjärjestelmistä, jotka ovat täysin PCI-sertifioituja. PCI-standardin tavoitteena on taata kansainvälinen standardi sille, kuinka luotto- ja pankkikorttimaksuja käsitellään. Standardi määrittelee vaatimukset korttitietojen varastointiin, siirtoon ja käsittelyyn sekä sitä, miten vaatimuksien täyttämistä kontrolloidaan. PCI-sertifointi tarjoaa sekä kuluttajille että verkkokaupoille mahdollisuuden hyödyntää parempaa turvallisuutta. Ostamalla verkkokaupoista, jotka ovat saaneet PCI-sertifioinnin, vähenevät verkko-ostoksissa petoksen riskit ja käyttäjät saavat suuremman turvallisuuden tunteen.

Kaiken viestinnän SSL-salaus
SSL tulee sanoista Secure Socket Layer ja se on turvallisuusprotokolla. SSL varmistaa, että kommunikaatio asiakkaan, yrityksen ja muiden kaupan osapuolten välillä on salattu. Se tarkoittaa sitä, että ulkopuoliset eivät pääset käsiksi asiakkaan korttinumeroon tapahtuman aikana. SSL-toiminto löytyy asiakkaan nettiselaimelta. Toiminto aktivoituu automaattisesti, kun asiakas asioi SSL-suojatussa kaupassa. Asiakkaan ei pidä asentaa lisäohjelmia SSL:n käsittelyyn,

 Kun olet rekisteröitynyt Vaakaekspertille, sinulla on aina oikeus kiistää rekisteröinti, ja sinulla on lisäksi oikeus tarkistaa omat tietosi. Nämä ovat henkilötietolain mukaisia oikeuksia ja kyseiset pyynnöt lähetetään Vaakaekspertti.fille sähköpostitse: support@vaakaekspertti.fi (English support).

Tämä sähköposti on suojattu roskapostirobotteja vastaan. Sinulla pitää olla Javascript aktivoituna käyttääksesi sitä.


§12 Omistuksenpidätysoikeus

 1. Vaakaekspertti.fillä on omistusoikeus kunnes tilatut tavarat on täysin maksettu.
 2. Ennen kuin omistusoikeus on siirtynyt asiakkaalle, säilytetään myydyt tuotteet vastuullisesti. Vauriot myydyissä tuotteissa, muut kuin tavallisesta kulumisesta johtuvat, korvataan asiakkaalle. Asiakas on siksi velvollinen vakuuttamaan tavarat tulelta, varkauksilta ja vesivahingoilta täyttä arvoa vastaan. Asiakas sitoutuu siihen, ettei ilman Vaakaekspertin kirjallista lupaa käytä tuotetta tavalla, joka voi asettaa tuotteen turvallisuuden vaaraan.

§13 Erimielisyydet

 1. Toimivalta 
  Toimivalta koskee Vaakaekspertti.fi nykyistä sijaintia.
 2. Sovellettava laki
  Mahdollisissa erimielisyyksissä Vaakaekspertti.fi noudattaa kuluttajariitalautakunnan suosituksia.

§14 Voimassaolo

Nämä ehdot tulevat voimaan 22.10.2015.